Categorii
Online

Proteste în țară, proteste pe internet – Obișnuit.eu participă la Blackout Day

În rare ocazii tratez subiecte politice/sociale și asta pentru că le evit ca pe o ciumă. Nu de alta, dar blogul este un centru de relaxare, nu de aruncare cu pietre sau de pregătire a unui front de atac la adresa celorlalți. Azi, insă, vreu să scriu de două tipuri de proteste care se întâmplă în lume: protestele din țară și cele de pe internet, împotriva SOPA.

Protestele din țară – o #revoluție de râs

Și nu-mi sări în cap că sunt băsist. Toți îmi sunt îm egală măsură șarlatani, mincinoși, niște hoți ordinari și disprețuitori. Twitter vuiește de #revoluție în cel mai hazliu mod cu puțință, deși supărarea există și evenimentele sunt violente. De ce se amuză onlinerii?

Tocmai pentru că nu exită o direcție a protestelor, nu este un lider declarat și tot ce vor oamenii este să îl vadă pe Băsescu dat jos. Hai nu zău. Și în locul lui îl pui pe… un același drac, de orice culoare ar fi.

Cine crede că problemele oamenilor se vor rezolva cu schimbare de Guvern se înșeală. Tocmai de aceea nu particip la proteste. Nu este revoluția mea asta.

Se știe. E foame, unii doctori sunt niște criminali, politicienii sunt corupți, autoritățile te tratează cu spatele, pensii mici, ți-e frică să ajungi la spital și altele. Da, știm și trăim cu toții realitatea asta.

Se vrea. O viață mai bună, siguranță, demnitate. Nimic de comentat.

Cum se vrea. Prin schimbări de Guverne. De preferat câte unul pe lună, ca să ne asigurăm de tot timpul trece cu alegerea membrilor cabinetelor. Și aici se oprește/rupe firul.

De aceea asta nu e revoluția/protestele mele. Nu se vrea altceva. Vrei să știi ce aș cere eu? Eu vreau ce vor restul, dar la început vreau ca astea să fie făcute pornind de la:

  • un referendum care să scoată orice protecție oferită parlamentarilor sau miniștrilor – suspendare și la închisoare în caz că se demonstrează că nu și-au respectat promisiunile făcute elecoratului
  • verificarea fiecărui politician (dar și a altora) dacă nu cumva ei au mai mult decât le-ar permite salariul. Teoretic avem așa ceva, dar nu se implică nimeni.

Nu cereți schimbări de Guvern, cereți inchisoare pentru indivizii care se uită cu dispreț la noi. Și atunci poate voi veni și eu la proteste. Până atunci, mă concentrez pe următoarea lovitură dată nouă printr-un pumn venit direct din SUA: legea SOPA.

SOPA și Blackout Day

Am făcut un rezumat pe TehGeekTive despre SOPA și nu vreau decât să scriu două lucruri aici.

SOPA este o lege americană care și-a demonstrat ineficiența încă dinainte de a fi acceptată. Adică, blocarea userilor de a accesa site-urile de piraterie. Ei doreau să facă asta prin blocarea DNS-urilor la ISP-urile din SUA ca atunci când oamenii scriau Google.com în bara browserului să nu mai ajungă la site.

Întâmplarea face că oricum vei putea accesa site-ul folosind adresa IP. Eficiență zero, și legea nu a fost votată încă. Ca să te ajute în lupta îm potriva SOPA poți folosi o listă de IP-uri pentru cele mai mari site-uri de socializare sau e util și Add-Onul DeSOPA.

Unul dintre lucrurile cele mai grave ce poate fi considerat un afront la libera exprimare este faptul că site-ul tău poate fi închis dacă unul dintre comentatori a pus un link în comentariu către un site neacceptat. Neacceptat în sensul că ar avea pe el o imagine luată fără permisiune. Zău. Și tu vrei să verific, de exemplu, dacă comentatorii mei (care au link către blogul lor în zona de comentarii) au imagini luate cu voie sau nu?

CopyBlogger a făcut un sumar a ceea ce înseamnă SOPA și ce efecte va avea dacă va fi votată. Neapărat să citești.

Știu că este lege din SUA și nu ar trebui să îmi bat capul cu ea, ci să particip la proteste. Ei bine, eu sunt sigur că, odată aprobată acolo, vor sări și ai noștri mândri conducători să folosească o asemenea lege. Și, cum oricum nu avem legi prea sănătoase legate de internet, vor face o varză murată din totul. Cei mai afectați vor fi bloggerii și, bineînțeles, celelalte site-uri, mai ales cele care acceptă comentarii.

Așadar, mâine Obișnuit.eu participă la Blackout Day, o zi în care mai multe site-uri de pe internet vor fi inaccesibile în semn de protest față de o lege comunistă. Pe data de 18 ianuarie 2012 vei fi întâmpinat cu un mesaj pe o pagină specială dedicată evenimentului.

Dacă mă citești și ai blog, informează-te și participă și tu la Blackout Day. Pe BoingBoing poți găsi detaliile unui home page personalizat. E in format HTML, deci ai nevoie de pluginul Under Construction în care să pui acel html.

Așadar, cine mai participă cu mine la Blackout Day?

14 răspunsuri la “Proteste în țară, proteste pe internet – Obișnuit.eu participă la Blackout Day”

Jos labele de pe protestele spontane.Antonescu,Ponta si camarilele din sindicat vor sa confisme miscarea spontana a celor indreptatiti.Vai mama ei de tara daca pleaca unii slabi si vin altii dezastru.

Cred că mă bag și eu la Blackout Day… mi se pare stupidă legea. Motivele ar fi bune, artiștii și studiurile video sau de gaming pierd anual milioane de dolari din cauza piraterismului. Dar nu cred că legea asta e o soluție.

„Așadar, cine mai participă cu mine la Blackout Day?”
Eu, dar e o semiparticipare, in limitele lu’ blogger.

Daca s-ar reusi adoptarea modificarilor la constitutie propuse de Basescu cred ca politicientii ar fi mai speriati un pic si s-ar gandi de 3 ori inainte sa mai faca un matrapalzac, eu as adauga si altele in consititutie, dar imi spun astia cu drepturile omului ca nu se poate.
Inainte ca cineva sa depuna candidatura ar trebui sa dea un test pentru IQ, si daca este mai mic de 120 sa spunem sa nu i se permita sa ajunga la o functie inalta, apoi sa dea examen cu detectorul deminciuni in care sa il intrebe daca va fura, daca este in stare sa tradeze tara si multe altle

[…] despre aceste chestiuni legate de libertatea internetului au mai scris:  Tudor,  Manuel  Cheta de la […]

[…] care se uită cu dispreț la noi. Și atunci poate voi veni și eu la proteste.” – obisnuit.eu “Aşadar, după cum spuneam, Dorin Lazăr Maior, un interlop şi pseudo-revoluţionar al […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.