Categories
TechArt

Streamflow – sculptură informativă interactivă [techart]


Creat de către Envis Precisely pentru Deutsche Museum din Munchen, Streamflow este o sculptură informativă interactivă care se folosește de un senzor Kinect pentru a primi comenzi prin simpla mișcare a mâinii.

Cum era Minority Report este deja printre noi un asemenea lucru nu este de mirat, dar sculptura interactivă este un pas către imprimarea tehnologiei adânc în inima artei. Creată pentru AMGEN, cea mai mare companie biotech din lume, sculptura Streaflow prezintă informații sub formă de text și imagini cu care poți interacționa plimbând mâna deasupra celor patru monitoare.

Dacă îți oprești mâna deasupra unei imagini, aceasta se mărește. Dacă plimbi mâna de la strânga la dreapta vei vedea cum se schimbă sensul fluxului de informații. Frumos.

Acum un mic secret: dacă stai suficient de multe ore pe Vimeo să dai de canale de tehnologie, artă și creativitate vei fi uimit să vezi ce poți găsi acolo. La fel și pe YouTube. Trebuie să îmi mai rezerv o duminică să dau și de alte canale noi 😀 Enjoy! Via [New ways of interaction].

2 replies on “Streamflow – sculptură informativă interactivă [techart]”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.