Categorii
Tehnologie

Star-trolling cu Astroclubul Brașov

Azi am aflat de Astroclubul Brașov, o mână de oameni pasionați de astronomie care sunt mai aproape de stele decât cei mai mulți dintre noi. Bogdan m-a invitat la evenimentul Observații astronomice pentru toți, care a avut loc azi și mai are loc vineri și sâmbătă, 27 și 28 aprilie 2012.

Pentru prima oară în viața mea am apucat de am văzut Luna de foarte aproape preț de vreo cinci secunde. Apoi norii și-au făcut de cap cu toată distracția noastră. Pe când eram pe punctul de face cunoștință cu Venus, m-am trezit ca un Marte părăsit. Din nou norii și-au făcut de cap. Da. Star-trolling pot zice că a fost acolo 😀

Voi merge și azi la ora 21 și sper că prind mai mult cer senin ca ieri. Un lucru este să vezi stele, planete și sateliți în poze și altul este să fii chiar acolo. Participând la eveniment m-am lămurit cum vine treaba cu poluarea luminoasă: dacă nu bate lumina direct în obiectiv sau dacă nu urmărești obiecte din deep-sky, atunci poți merge liniștit pe Dealul Melcilor, lângă bazinul de apă, să obervi cerul.

Am mai aflat că calitatea unui telescop ține de diametrul său și nu tocmai de puterea de mărire. Intenția este de a primi cât mai multă lumină în obiectiv. Dacă îți zice cineva că are un telescop cu diametrul de zece centimetri și că mărește de 500 de ori, atunci te minte.

De curiozitate m-am plimbat puțin pe site-ul Astroclubului Brașov și am fost trimis la pagina despre alegerea primului telescop și cea de verificare a telescopului în magazin. Prețurile nu sunt tocmai piperate, dacă ești cu adevărat pasionat de domeniu. Poți găsi instrumente de la 500 de lei și ajungi până la 11 000 de lei. Listă de magazine aici.

În Astroclubul Brașov sunt numai 8 membri, dar se respectă regula: cu cât este mai scumpă întreținerea unei pasiuni, cu atât mai puțini membri vei găsi. 😀

Un lucru fain ce l-am văzut este faptul că între 9 – 30 septembrie 2011 ei au organizat Expoziție de fotografie astronomică și atmosferică la Brașov. Ghici unde? La Ceai et caetera. Tot felul de evenimente frumoase au loc acolo și cred că mai mulți oameni ar trebui să știe de ele.

Așadar, dacă vrei să vezi stelele mai aproape și să te bucuri de aerul curat de pe la noi vino și tu vineri sau sâmbătă (27 și 28 aprilie 2012), la orele 21, pe dealul Melcilor. Ca să confirmi venirea dă clic pe imaginea de mai jos și vei afla mai multe pe pagina evenimentului.

5 răspunsuri la “Star-trolling cu Astroclubul Brașov”

Mi-ar place să zic „Te invidiez”, dar sentimentul real este altul…
M-am bucurat prin tine, de spectacolul oferit de Univers!
Fac parte dintre ciudaţii care ies noaptea la ora… X, doar pentru că e senin şi se văd stelele.
Mă mai răsplătesc uneori, lenevind pe situl NASA… (Prea multă muncă, strică! 😛 )
Aşa am aflat că Staţia Internaţională, a ajuns aproape un oraş spaţial!
Zi frumoasă! 🙂

Eh, este un cartier marginas, dar tot impresionanta draga ISS. Oricum, am impresia ca nu s-a facut destul. Puteam avea si baze permanente pe Luna daca nu eram preocupati cu alte lucruri. Bun ca Space X impinge cumva lucrurile catre normalitate 😀

[…] Brașov, cu ochii după stele “Uite Luna, uite Caru”… hai că ne invită Manu. ))  Cum unde? La evenimentul Luna mondială a astronomiei organizat de Astroclubul Brașov […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.