Categorii
Tehnologie

Tools of the Week # 14 – Status Detector, visualCaptcha, Golden Ratio Typography, TooManyTabs, Khan Academy și NETalyzer

Tools of the week este o serie care cuprinde articole despre site-uri utile, programe și utilitare web. Există sute sau chiar mii de site-uri utile și o parte dintre cele mai bune le găsești pe blogul acesta.

După ce mi-am făcut reclamă cu carul trebuie să aduc puțin aminte că am luat o pauză cu articolele astea. S-au strâns prea multe asemenea utilitare ca să mai pot sta deoparte. Sunt în continuare de părere că bloggerul trebuie să se folosească de ce știe și de pasiunea lui pentru a oferi câte ceva comunității, chiar dacă este vorba de articole cu lucruri utile.

Thismachine – site ce îți arată ce browser și sistem de operare folosești

ThisMachine.info ne arată ce fel de informații trimitem pe internet când ne conectam la site-uri, Facebook, mIRC sau orice fel de alte aplicații. Dacă zici că ai XP legal și de fapt ei vâd că ai Win 7 nu e prea comod, asa-i? Pe acel site vei mai vedea ce IP ai și ce versiune a browserului folosești.

Social Network Login Status Detector

Tradus în română Social Network Login Status Detector nu înseamnă nimic altceva decât un detector al logării tale în rețelele sociale. Pe mine m-a prins din prima logat în Twitter, Facebook și Google+ 😀

Am citit despre detector la SEO Moz unde Tom Anthony, un maniac al programării și al trackingului, a inventat o metodă prin care să vezi în Google Analytics în ce rețea socială sunt logați vizitatorii tăi. E aprope SF și cât se poate de interesant.

Că tot discutăm de SF în tracking, ce ai zice de un tutorial prin care să afli ce cuvinte cheie îți aduc trafic DAR și de pe ce poziții în SERP se întâmplă asta? Vezi în articolul de pe SEO Moz cu advanced filters. L-am implementat pentru blogul meu în engleză și am descoperit că din aproape 15 000 de vizite în ultima lună, 500 au fost de pe poziția 1, pentru cuvântul cheie „tek rmd cost (sau price)”. Asta da treabă!

visualCaptcha – un Captcha interactiv

Vreau să încep prin a zice că urăsc Captcha pe bloguri. Am renunțat deja demult să mai comentez pe bloguri care au Captcha. Nu e treaba mea că nu îi plac omului că trebuie să mai lucre la șters de comentarii spam. Am zilnic peste 100 de spamuri și Akismet își face bine treaba. Pentru restul este butonul de Trash.

Dacă totuși vrei să implementezi asta la înscierea pe site-ul tău sau pe o platformă ecommerce ai putea folosi visualCaptcha, un captcha relativ ușor de implementat care îți cere să muți niște figurine într-o zonă specială a formularului pentru validare umană. Un demo foarte simplu de înțeles este aici.

Golden Ratio Typography Calculator

Acesta este un calculator online care îți spune care este raportul cel mai bun între mărimea caracterelor, numărul de caractere pe un rând și lățimea rândului. Golden Ratio Typography Calculator a fost realizat de către Chris Pearson, același developer care a pus în picioare tema Thesis ce o folosesc.

El a studiat obsesiv tot felul de materiale care să îl facă să înțeleagă mai bine cum poate realiza un calculator matematic care să îi arate câte caratere pe linie este cel mai bine să ai. Perfect pentru bloggeri și alții care au de-a face cu scrisul, online sau nu. Exemplu: la un font de 16px și o lățime a rândului de 640px, folosing fontul Georgia vei avea în medie 91 de caractere pe rând.

TooManyTabs – extensia care îi salvează pe lacomii de taburi

Am cel puțin 10-12 taburi deschise în Chrome și, când mă arunc în Reader, ajung liniștit la câteva zeci. Când nu mai văd nici măcar faviconul cum trebuie un click pe TooManyTabs îmi arată o fereastră în care pot alege ce tab vreu să îl văd și îmi permite să pun pe tușă unele la care voi ajunge mai târziu.

Nimic mai simplu și mai util. TooManyTabs este o extensie Chrome și am aflat de ea de la MakeUseOf, cei care oferă un ghid gratuit despre Chrome.

Khan Academy – cursuri interactive online

Khan Academy are peste 3100 de filme instrucționale din domeniile: matematică, știință, finanțe sau științe umane. M-am înscris la ei și am început cu adunări simple și acum tot urc.

Cursurile interactive sunt create sub formă de copaci și, pe măsură ce cucerești ramuri mai multe, primești insigne și poți ataca alte ramuri mai puternice. Fun și util. Încearcă-l și tu.

NETalyzer – utilitar web care te anunță acă site-ul tău este accesibil sau nu

NETalyzer este un site unde te poți înscrie ușor și apoi ceri să îți facă verificarea site-ului la fiecare jumătate de oră. Dacă ai site-ul picat îți trimit un mail în legătură cu problema asta.

Deși nu cred să am nevoie (am blogurile la Brainhost, please :D) m-am înscris acolo. Sigur voi uita de ei.

Gata pe azi. Dintre utilitarele de mai sus am aplicat deja Golden Ratio pentru numărul de caratere, folosesc TooManyTabs, sunt pe Khan Academy și am filtre avansate care îmi arată ce cuvinte cheie și de pe ce poziții îmi trimit trafic. Care dintre cele de mai sus îți este cel mai util?

Urmărește tagul Tool of the week pentru a fi la curent cu cele mai noi tool-uri de care aflu pe internet. Voi publica la finalul fiecărei săptămâni un articol pe această temă.

9 răspunsuri la “Tools of the Week # 14 – Status Detector, visualCaptcha, Golden Ratio Typography, TooManyTabs, Khan Academy și NETalyzer”

visualcaptcha mi se pare cel mai tare captcha ever 🙂 singura pb e ca s-a intamplat de cateva ori sa nu mearga drag and drop-ul.. ori asta-i nasol cand se intampla reCaptcha n-a dat rateuri niciodata

Eu am dat de site-uri la care recaptcha a fost batut de spamboti si au aparut review-uri fake 😀 Si unele si altele au bai.

Si pe mine ma scoate din sarite chapta. E treaba omului de ce o foloseste dar sunt mult prea comod si lenes ca sa las un comentariu unde e activata.

Si eu am avut la inceput chapta dar am renuntat cand am realizat ce mult ma dispera cand dau de ea pe alte bloguri. (e unul din motivele pentru care comentez foooarte rar la manafu pe blog … iar la cei care ma forteaza sa comentez prin facebook am renuntat sa-i mai citesc)

Permiteti-mi, va rog, sa nu fiu de acord cu ultima afirmatie!
Faptul ca unii au chapta sau comentarii prin facebook ma face sa nu mai comentez, din lene, dar asta nu inseamna ca nu-i mai citesc.

DE acord cu ce zice GCM. Eu citesc blogurile care au captcha, dar nu comentez 😀

daca tot vor sa-l utilizeze, de ce nu raman la nivel de 2 + 3 si folosesc fel de fel de desene rupestre de mi se inrosesc ochii incercand sa le descifrez?

eu prefer modulele de comentarii clasice, cu nume, email si web – care ma recunosc cand revin

Eh, captcha pentru asta a fost facut, nu? Sa fie greu de inteles. Eu ce nu inteleg este de ce trebuie eu, ca cititor, sa imi bat capul cu ala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.