Categorii
Cultura Știință

Știința amuzantă cu Cristian Român: corpuri astrale și avioane ce zboară fără a consuma combustibil fosil


Cristian Român, de la Știință și Tehnică, ne explică de ce corpurile astrale și experiențele aproape de moarte au explicații științifice, în modul în care funcționează creierul, și nu este nevoie de spiritualism pentru a înțelege ce se petrece.

Călătoriile în astral și alte experiențe ciudate în preajma unor evenimente dramatice din viața oamenilor se pot explica prin faptul că creierul, obișnuit cu crearea de istorii, de fire narative, va crea „amintiri” ciudate pe care oamenii le vor pomeni ca fiind ceva ce s-a petrecut aievea.

Deși persoanele în cauză spun că au experimentat călătorii către lumea cealaltă trebuie menționat faptul că ei nu au fost niciodată plecați dintre noi. Creierul are capacitatea incredibilă de a crea legături acolo unde nu există și de a completa amintirile vagi cu istorii închipuite.

Cronica scepticului este prima parte a emisiunii creată de Cristian Român și are rolul de a prezenta telespectatorului lucruri vădit neștiințifice sau pseudoștiința, ca mai apoi să se prezinte motivele pentru care acestea nu trebuie luate în seamă.

În a doua parte a emisiunii Cristian Român prezintă revoluția avioanelor, o revoluție care ne va duce peste nori fără ca măcar să folosim un gram de combustibil fosil. În emisiunea de mai sus vei afla și despre Elon Musk și cursa spațială ori despre mașinile Tesla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.